Microsoft пуска SQL Server за Linux

Microsoft пуска SQL Server за Linux

Microsoft официално обяви, че MS SQL Server ще бъде наличен вече не само за Windows но и за Linux към средата на 2017г.

Microsoft и Linux

Open Source почитателите рядко слагат Microsoft в свойте кръгове, но в последно време Microsoft започна да прави свойте проекти с отворен код, например .NET Core и ASP.NET 5 "vNext" за Linux и Mac.

Също така в последно време изглежда че Microsoft започва да си сътрудничи с Linux компании, а не да се конкурира с него, което в голяма степен показва също, че в Linux има голям потенциал и Microsoft започват малко по-малко да го откриват.

MS SQL Server и Linux

Според официалната информация на Microsoft, е че вече си сътрудничи с големите Linux разработчици на популярните дистрибуции като Red Had и Ubuntu, за да интегрират своята SQL плтаформа за Linux.

Също така Microsoft съобщава, че потребителите и компаниите който искат да изполват от рано MS SQL Server под Linux, могат да вземат участие в закритите тестове на продукта.

Ivan Ivanov profile picture
Ivan Ivanov

I have many years experience of technical backhround as web developer with solid experience with .NET Platform, Node.js Stack and Python. I develop my interests in Back-End development with ASP.NET Stack and Docker for run it, usually I using Linux for my development wokstation.

Instagram